2023-02-08
Jagodowe smoothie na winie
Latem ze świeżych, zimą z mrożonych owoców – każda pora roku jest dobra na taką chwilę przyjemności.
SKŁADNIKI
-
2
szklanki dowolnego wina
-
1
szklanka owoców jagodowych, np. malin, jeżyn i borówek (mogą być mrożone)
-
1
łyżka miodu lub syropu cukrowego
-
owoce i liście mięty do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
- Pojemnik do lodu wypełnić winem i wstawić do zamrażarki na 6-8 godzin.
- Owoce przełożyć do misy blendera (mrożone można delikatnie rozmrozić), po czym dorzucić winne kostki oraz miód lub syrop cukrowy.
- Składniki starannie zmiksować na gładką masę, po czym przełożyć do szklanek. Wierzchy udekorować dowolnymi owocami oraz listkami mięty.
Sprawdź też! Poranne smoothie z mango i marakują
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy