• Jagodowe smoothie na kostkach winnych
2023-02-08

Jagodowe smoothie na winie

  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie

Latem ze świeżych, zimą z mrożonych owoców – każda pora roku jest dobra na taką chwilę przyjemności.

SKŁADNIKI
  • 2

    szklanki dowolnego wina

  • 1

    szklanka owoców jagodowych, np. malin, jeżyn i borówek (mogą być mrożone)

  • 1

    łyżka miodu lub syropu cukrowego

  • owoce i liście mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pojemnik do lodu wypełnić winem i wstawić do zamrażarki na 6-8 godzin.
  2. Owoce przełożyć do misy blendera (mrożone można delikatnie rozmrozić), po czym dorzucić winne kostki oraz miód lub syrop cukrowy.
  3. Składniki starannie zmiksować na gładką masę, po czym przełożyć do szklanek. Wierzchy udekorować dowolnymi owocami oraz listkami mięty.

Sprawdź też! Poranne smoothie z mango i marakują

(fot. depositphotos)





Tagi deser, wino




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.