2024-04-25
Ubijana feta – szybki dip do przekąsek
Uwaga! Ten przepis naprawdę uzależnia. Dip podawaj do przekąsek, szczególnie podczas degustacji wina. Szybko podbije serce Twoich gości!
SKŁADNIKI
-
300
g sera feta
-
0.5
szklanki jogurtu greckiego
-
3
łyżki oliwy z oliwek + do polania
-
1
mały ząbek czosnku
-
1
łyżka tequili lub świeżo wyciśniętego soku z cytryny
-
2
łyżki gęstej śmietany
-
płatki chili do posypania
-
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Fetę wrzucić do misy miksera. Następnie dołożyć jogurt, śmietanę, oliwę, tequilę lub sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Składniki dokładnie zmiksować na gładką i puszystą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Ubitą fetę przełożyć do miseczki i polać odrobiną oliwy oraz posypać płatkami chili.
Sprawdź też! Deska serów idealnie skrojona do wina
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy