• Pieczona bagietka ze szpinakiem i jajkiem
2023-01-11

Szpinakowe bagietki z jajkiem

  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 10-15 minut

Gotowy, by zaskoczyć swoją połówkę śniadaniem z pomysłem? Bagietki w takiej formie na pewno jeszcze nie jadła!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 1

    półbagietka

  • 2

    jajka

  • 100

    g szpinaku

  • 30

    g parmezanu

  • 1

    łyżeczka masła

  • 1

    ząbek czosnku

  • 1

    łyżeczka śmietany 30%

  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Bagietkę przeciąć na pół. Oba kawałki naciąć wzdłuż i wydrążyć środki.
  2. Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Chwilę smażyć, by szpinak zmiękł.
  3. Do szpinaku dołożyć śmietanę i przez chwilę podgrzewać. Na końcu doprawić solą oraz pieprzem i połączyć z parmezanem.
  4. Środki bagietek wypełnić szpinakiem, robiąc w środku wgłębienie, po czym wbić w nie jajka.
  5. Bagietki ułożyć na blaszce wyścielonej pergaminem i piec ok. 10-15 minut, aż białko jajek się zetnie. Można podawać z pomidorkami koktajlowymi i posypać kawałkami smażonego boczku.

(fot. depositphotos)





Tagi śniadanie




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.