2023-01-11
Szpinakowe bagietki z jajkiem
Gotowy, by zaskoczyć swoją połówkę śniadaniem z pomysłem? Bagietki w takiej formie na pewno jeszcze nie jadła!
SKŁADNIKI
-
1
półbagietka
-
2
jajka
-
100
g szpinaku
-
30
g parmezanu
-
1
łyżeczka masła
-
1
ząbek czosnku
-
1
łyżeczka śmietany 30%
-
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Bagietkę przeciąć na pół. Oba kawałki naciąć wzdłuż i wydrążyć środki.
- Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Chwilę smażyć, by szpinak zmiękł.
- Do szpinaku dołożyć śmietanę i przez chwilę podgrzewać. Na końcu doprawić solą oraz pieprzem i połączyć z parmezanem.
- Środki bagietek wypełnić szpinakiem, robiąc w środku wgłębienie, po czym wbić w nie jajka.
- Bagietki ułożyć na blaszce wyścielonej pergaminem i piec ok. 10-15 minut, aż białko jajek się zetnie. Można podawać z pomidorkami koktajlowymi i posypać kawałkami smażonego boczku.
Sprawdź też! 6 prostych pomysłów na śniadanie do łóżka. Zrób jej niespodziankę!
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy