Merlot
Wina z tego szczepu charakteryzują się aromatem maliny, węgierek i… czekolady. W smaku można wyczuć także nuty czerwonej śliwki, czereśni oraz przyprawy korzennej. Taka kombinacja to idealne uzupełnienie dla naszego deseru.
Nie straszne chłodne i długie zimowe wieczory, gdy rozgrzewają nas takie słodkości!
g śliwek z kompotu
laski cynamonu
łyżek cukru
łyżek półsłodkiego czerwonego wina
łyżeczka mąki ziemniaczanej
łyżki wody
łyżek mąki pszennej + do oprószenia formy
łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
g schłodzonego masła + do posmarowana formy
żółtko
Sprawdź też! Śliwki duszone na whisky
Wina z tego szczepu charakteryzują się aromatem maliny, węgierek i… czekolady. W smaku można wyczuć także nuty czerwonej śliwki, czereśni oraz przyprawy korzennej. Taka kombinacja to idealne uzupełnienie dla naszego deseru.