• Sałatka z rukolą, figą i brzoskwinią
2022-10-06

Sałatka z figą i karmelizowaną brzoskwinią

  • 2 porcje
  • 20 minut
  • bez mięsa

Szukasz smacznego rozpoczęcia wieczoru we dwoje? Ta przystawka z pewnością rozkołysze zmysły i podniebienia.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 100

    g rukoli

  • 2

    brzoskwinie

  • 4

    figi

  • kilka orzechów włoskich

  • 2

    łyżki płynnego miodu

  • 1

    łyżka oliwy z oliwek

  • 2

    łyżki octu balsamicznego

PRZYGOTOWANIE:

  1. Brzoskwinie przekroić na pół, po czym wyjąć pestkę i miąższ pokroić w grubsze plastry. Następnie brzoskwinie zalać miodem, dokładnie wymieszać i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć przez kilka minut, aż owoce lekko zmiękną i się skarmelizują.
  2. Do miski wrzucić rukolę oraz pokrojone w ósemki figi. Dodać osączone brzoskwinie. Całość posypać posiekanymi orzechami. Przed podaniem sałatkę skropić oliwą oraz octem balsamicznym.

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.