2023-06-13
Orzeźwiający poncz z cytrusami
Poncz na bazie herbaty owocowej i białego wermutu. Smaku dodają cytrusy oraz owoce sezonowe.
SKŁADNIKI
-
200
ml wrzątku
-
400
ml białego wermutu
-
1
torebka herbaty owocowej
-
100
ml syropu owocowego (np. wiśniowego)
-
2
cytryny
-
2
pomarańcze
-
250
g czereśni lub innych owoców sezonowych
-
kostki lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Herbatę owocową zaparzyć w 200 ml gorącej wody i odstawić do ostygnięcia, po czym schłodzić w lodówce.
- Cytrusy umyć. Pomarańcze oraz cytryny pokroić w plasterki i wrzucić do dzbanka. Dodać czereśnie lub inne owoce sezonowe (większe pokroić).
- Do dzbanka wsypać lód, po czym wlać wermut, syrop oraz schłodzoną herbatę owocową. Całość wymieszać.
Sprawdź też! Brzoskwiniowy poncz na ciepłe dni
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy