• Poncz na białym wermucie
2023-06-13

Orzeźwiający poncz z cytrusami

  • 8 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie

Poncz na bazie herbaty owocowej i białego wermutu. Smaku dodają cytrusy oraz owoce sezonowe. 

SKŁADNIKI
  • 200

    ml wrzątku

  • 400

    ml białego wermutu

  • 1

    torebka herbaty owocowej

  • 100

    ml syropu owocowego (np. wiśniowego)

  • 2

    cytryny

  • 2

    pomarańcze

  • 250

    g czereśni lub innych owoców sezonowych

  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Herbatę owocową zaparzyć w 200 ml gorącej wody i odstawić do ostygnięcia, po czym schłodzić w lodówce.
  2. Cytrusy umyć. Pomarańcze oraz cytryny pokroić w plasterki i wrzucić do dzbanka. Dodać czereśnie lub inne owoce sezonowe (większe pokroić).
  3. Do dzbanka wsypać lód, po czym wlać wermut, syrop oraz schłodzoną herbatę owocową. Całość wymieszać.

Sprawdź też! Brzoskwiniowy poncz na ciepłe dni





Tagi drinki, poncz, wino




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.