• Poncz na rumie i prosecco z owocami egzotycznymi
2023-05-28

Tropikalny poncz

  • 8 porcji
  • 10 minut

Pyszna egzotyczna mieszanka na bazie aromatycznego rumu. Idealna do spotkań w większym gronie.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 8
  • 750

    ml prosecco

  • 350

    ml rumu

  • 2

    pomarańcze

  • 1

    dojrzałe mango

  • 2

    limonki

  • 200

    ml soku z limonki

  • 300

    ml soku pomarańczowego

  • 100
  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mango obrać i pociąć w kostkę. Pomarańcze oraz limonki starannie umyć i pokroić w plasterki lub na mniejsze kawałki.
  2. Do dużego dzbanka lub naczynia na poncz wrzucić wszystkie owoce. Następnie wlać rum, sok pomarańczowy oraz sok z limonki. Dodać syrop cukrowy (ilość zależy od tego, jak bardzo słodki poncz chcemy otrzymać). Całość wymieszać.
  3. Koktajl uzupełnić prosecco oraz kostkami lodu. Nalewać do wysokich szklanek, np. typu hurricane.

Sprawdź też! Zombie – tropikalny drink na rumie





Tagi poncz ,prosecco ,rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.