• Drink na rumie z syropem falernum
2023-12-07

Zombie – tropikalny drink na rumie

  • 1 porcja
  • 5 minut

To wspaniały klasyczny koktajl tiki, który powstał w 1930 roku w Hollywood. Od tego czasu powstają różne wariacje smakowe Zombie! Spróbuj naszego przepisu z oryginalnym syropem falernum.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 30

    ml złotego rumu

  • 30

    ml rumu overproof

  • 30

    ml soku ananasowego

  • 30

    ml świeżo wyciśniętego soku z limonki

  • 30

    ml syropu falernum (lub cukrowego)

  • 30

    ml likieru morelowego (opcjonalnie)

  • 1

    kropla bittersa

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, po czym wlać oba rodzaje rumu, sok z ananasa, sok z limonki, falernum oraz likier morelowy (opcjonalnie).
  2. Shaker zakręcić i energicznie wstrząsnąć nim kilka razy, by składniki dobrze się połączyły.
  3. Do wysokiej szklanki wrzucić kilka kostek lodu, po czym przecedzić koktajl. Na końcu doprawić kroplą bittersa.

Sprawdź też! Najlepsze drinki na rumie. 8 oryginalnych przepisów

(fot. depositphotos)

 





Tagi drinki ,rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.