• Poncz a la Mojito
2022-06-24

Poncz à la Mojito

  • 4 porcje
  • 10 minut

Wpadają niezapowiedziani goście? Nie daj się zaskoczyć! Oto poncz do zadań specjalnych.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 4
  • 300

    ml jasnego rumu

  • 5

    limonek

  • 100

    g cukru trzcinowego

  • 1

    pęczek mięty

  • wino musujące do dopełnienia

  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Limonki dokładnie umyć, po czym pokroić w kostkę i zasypać cukrem. Składniki starannie rozgnieść, by limonki puściły sok.
  2. Miętę rozetrzeć w dłoniach i wrzucić do limonek. Następnie wlać rum i wrzucić kostki lodu. Całość dopełnić winem musującym. Poncz rozlać do szklanek.





Tagi drinki ,poncz ,rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.