• Mojito na piwie
2022-06-20

Piwne Mojito

  • 1 porcja
  • 5 minut

Mojito w całkiem nowy wydaniu – dopełnione piwem imbirowym lub pszenicznym. Co za smak!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 40

    ml rumu

  • 0.5

    limonki

  • 2

    łyżeczki cukru trzcinowego

  • piwo imbirowe lub jasne pszeniczne do dopełnienia

  • kruszony lód

  • kilka listków mięty

PRZYGOTOWANIE:

  1. Połówkę limonki pokroić na 4 części i razem z cukrem oraz listkami mięty wrzucić do wysokiej szklanki. Składniki rozgnieść, by cytrus puścił sok.
  2. Do szklanki wsypać pokruszony lód i wlać rum. Drink dopełnić piwem.





Tagi piwo ,rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.