• Krewetki w panierce panko
2022-12-16

Krewetki w panko na „shocie”

  • 16 porcji
  • 40 minut

Imprezowa wersja krewetek podawanych z sosem w kieliszku do wódki.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 16
  • 16

    dużych krewetek (obranych)

  • 2

    łyżki mąki pszennej lub ryżowej

  • 200

    g panierki panko

  • 6

    łyżek sosu teriyaki

  • 1

    jajko

  • 1

    limonka

  • olej do smażenia

  • majonez i sos chili do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Z limonki zetrzeć skórkę. Mrożone krewetki rozmrozić. Skropić sosem teriyaki i posypać skórką limonki. Wstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Mąkę i panierkę wysypać na osobne talerzyki. Jajko rozkłócić widelcem w miseczce.
  3. Krewetki obtoczyć kolejno w mące, jajku oraz panko. Nadmiar panierki lekko strząsnąć.
  4. Krewetki zrumienić na rozgrzanym na patelni oleju, po czym osączyć na ręczniku papierowym.
  5. Do kieliszków wyłożyć po 1 łyżeczce majonezu, a na wierzchu wylać sos chili. Do każdego kieliszka włożyć po 1 krewetce.

Sprawdź też! 6 szybkich przepisów na udaną domówkę!

(fot. depositphotos)





Tagi przekąska




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.