• śniadaniowe tosty w formie koszyków w jajkiem i mozzarellą
2023-12-18

Koszyczki z chleba tostowego

  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 15 minut

Nawet najprostsze śniadanie podane w niebanalny sposób może sprawić, że zwykły poranek zmieni się w prawdziwą ucztę. A wiadomo, że najlepiej ucztuje się we dwoje!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 4

    kromki chleba tostowego

  • 4

    jajka

  • 0.5

    czerwonej papryki

  • 0.5

    szklanki startej mozzarelli

  • 2

    cebulki dymki

  • oliwa do posmarowania formy

  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Piekarnik rozgrzać do temp. 180ºC. 4 wgłębienia w formie na muffiny posmarować oliwą, po czym włożyć do nich kromki chleba tostowego, delikatnie dociskając – powinny powstać koszyczki.
  2. Jajka wbić do miski i rozkłócić. Dodać drobno posiekaną dymkę, pokrojoną paprykę oraz 2/3 startej mozzarelli. Doprawić solą i pieprzem, po czym wymieszać.
  3. Do każdego koszyczka z chleba wlać masę jajeczną. Wierzchy posypać resztą mozzarelli. Wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut, aż masa się zetnie, a ser roztopi.

(fot. depositphotos)





Tagi śniadanie




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.