• Mus malinowy na whisky z jogurtem naturalnym i płatkami owsianymi
2023-12-20

Malinowe śniadanie z prażonymi płatkami

  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z whisky

Pyszny mus malinowy z dodatkiem whisky, prażone płatki owsiane i jogurt naturalny – proste śniadanie z pomysłem.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 2

    łyżki płatków owsianych

  • 200

    g malin + do dekoracji

  • 300

    g jogurtu naturalnego

  • 2

    łyżki płynnego miodu

  • 2

    łyżki whisky

PRZYGOTOWANIE:

  1. Płatki owsiane podprażać na złoty kolor na suchej patelni.
  2. Maliny przebrać, opłukać, po czym przełożyć do miski i zmiksować z miodem oraz whisky na mus.
  3. Do 2 szklanek wyłożyć połowę jogurtu, a na nim rozprowadzić mus malinowy. Na wierzchu wyłożyć pozostały jogurt. Wierzchy posypać płatkami owsianymi i ozdobić malinami.

Sprawdź też! W malinowym chruśniaku, czyli miłosna siła maliny

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.