2023-09-11
Karmelizowane orzechy pekan z rumem
Macie słabość do orzechów pekan? Zatrzymajcie się na chwilę, bo sprawiliśmy, że smakują jeszcze lepiej! Idealna równowaga słodyczy i pikantności w połączeniu z klasycznym rumem. Mała rzecz, wielka przyjemność!
SKŁADNIKI
-
15
ml rumu
-
1
łyżka roztopionego masła
-
60
ml syropu klonowego
-
szczypta mielonego pieprzu cayenne
-
0.5
łyżeczki mielonego cynamonu
-
2
łyżeczki soli
-
3
szklanki orzechów pekan
PRZYGOTOWANIE:
- Piekarnik rozgrzać do temp. 160°C. Do miseczki wlać syrop klonowy, roztopione masło oraz rum. Dodać sól, cynamon i pieprz cayenne. Całość dokładnie wymieszać.
- Do przygotowanej mieszanki wrzucić orzechy pekan i starannie wymieszać, aby równomiernie pokryły się syropem.
- Blachę z wyposażenia piekarnika wyścielić papierem do pieczenia, po czym wyłożyć orzechy. Wstawić do piekarnika i piec przez 20-25 minut. Mniej więcej w połowie pieczenia orzechy przemieszać na blaszce. Przed podaniem ostudzić.
Sprawdź też! Siła z natury, czyli jak orzechy wpływają na męską potencję
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy