• poncz na wódce
2023-05-10

Grejpfrutowy poncz z piwem imbirowym

  • 10 porcji
  • 10 minut

Całkiem spora dawka orzeźwienia! Idealny poncz na garden party.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 10
  • 500

    ml wódki

  • 1

    l soku z czerwonych grejpfrutów

  • 500

    ml piwa imbirowego

  • 1

    grejpfrut

  • kilka listków mięty

  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Duży dzbanek wypełnić do 1/3 kostkami lodu, po czym wlać wódkę, sok oraz piwo. Dokładnie wymieszać.
  2. Grejpfrut umyć, pokroić w plasterki i razem z liśćmi mięty wrzucić do ponczu. Wymieszać.

Sprawdź też! Najlepsze poncze na lato! 6 orzeźwiających przepisów





Tagi piwo ,poncz ,wódka




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.