• Mojito na malinach i białym rumie
2023-05-08

Malinowe Mojito

  • 1 porcja
  • 5 minut

Malina i rum – to pasuje! Duet najlepiej smakuje w ciepłe i słoneczne popołudnie.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 50

    ml białego rumu

  • 30

    ml soku z limonki

  • 20

    ml syropu malinowego

  • garść świeżych malin + do dekoracji

  • gazowana woda mineralna do dopełnienia

  • 3

    plasterki limonki

  • kilka liści mięty

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do wysokiej szklanki wsypać opłukane maliny, po czym rozgnieść je razem z syropem malinowym.
  2. Do malin dodać rum oraz sok z limonki i dokładnie wymieszać. Następnie wrzucić plasterki limonki, liście mięty oraz kostki lodu.
  3. Drink dopełnić wodą mineralną. Wierzch można udekorować świeżymi owocami.

Sprawdź też! W malinowym chruśniaku, czyli miłosna siła maliny

 





Tagi drinki ,rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.