• Piwo z lodami
2023-09-28

Stout float, czyli ciemne piwo z lodami

  • 1 porcja
  • 5 minut
  • na piwie

Ile Twoich ulubionych smaków zmieści się w 1 szklance? Mnóstwo!

SKŁADNIKI
  • 20

    ml sosu czekoladowego lub likieru kawowego

  • 2

    gałki lodów waniliowych

  • 180

    ml ciemnego piwa typu stout

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do wysokiej szklanki do piwa wlać sos czekoladowy lub likier i włożyć 1 gałkę lodów.
  2.  Następnie bardzo powoli wlewać piwo. Na wierzch wyłożyć drugą gałkę lodów. Całość można udekorować bitą śmietaną lub posypać startą czekoladą.

Sprawdź też! Lody straciatella z wódką

(fot. depositphotos)





  • Sos czekoladowy można zastąpić likierem kawowym.
Tagi deser, piwo




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.