• szybki deser na ajerkoniaku
2023-09-28

Deser bezowy z ajerkoniakiem

  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z ajerkoniakiem

Szybka porcja słodkości – w sam raz na wieczór tylko we dwoje.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 10

    małych bez

  • 200

    g schłodzonej śmietany 30%

  • 100

    g serka mascarpone

  • 4

    gałki lodów śmietankowych

  • 2

    łyżki ajerkoniaku

  • 100

    g borówek amerykańskich

PRZYGOTOWANIE:

  1. Borówki przebrać, opłukać i odstawić do ocieknięcia. Bezy pokruszyć na kawałki.
  2. Śmietanę ubić na sztywno. Miksując, stopniowo dodawać do niej serek mascarpone oraz ajerkoniak.
  3. Do dwóch pucharków najpierw wyłożyć połowę kremu i posypać go połową  pokruszonych bez. Następnie ułożyć po 2 gałki lodów i wsypać część owoców (kilka zostawić do dekoracji).
  4. Na wierzch wyłożyć pozostały krem z bezami. Deser udekorować borówkami.

Sprawdź też! 7 pomysłów na ekspresowe słodkości bez pieczenia

(fot. depositphotos)





Tagi deser




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.