• Lody z arbuza
2023-06-02

Lody arbuzowe na tequili

  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • z tequilą

Szczypta orzeźwienia w letnie dni… z meksykańską nutą.

SKŁADNIKI
  • 1

    szklanka miąższu arbuza bez pestek

  • 100

    ml tequili

  • 150

    ml soku z cytryny lub limonki

  • 3

    łyżki miodu lub syropu daktylowego

PRZYGOTOWANIE:

  1. Miąższ arbuza wrzucić do misy blendera. Dodać tequilę, sok oraz miód lub syrop daktylowy. Składniki dokładnie zmiksować.
  2. Masę rozlać do form do domowych lodów na patyku. Wstawić do zamrażarki na kilka godzin.

Sprawdź też! Mus czekoladowy z tequilą

(fot. depositphotos)





Tagi deser, tequila




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.