• Sorbet z dojrzałego mango z dodatkiem rumu
2023-06-13

Sorbet mango na ciemnym rumie

  • 6 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na rumie

Soczysty sorbet o smaku egzotycznego mango z karaibską nutą rumu. Wspaniały smak tropików!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 6
  • 1

    kg dojrzałego mango

  • 120

    g cukru pudru

  • 120

    ml wody

  • 40

    ml ciemnego rumu

  • 2

    łyżki soku z limonki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mango obrać, przeciąć na pól i usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę.
  2. Kawałki mango przełożyć do misy blendera. Dodać cukier, wodę, rum oraz sok z limonki. Całość zmiksować na gładko.
  3. Przygotowany mus przełożyć do form do lodów na patyku. Wstawić na kilka godzin do zamrażarki.

Sprawdź też! Lody arbuzowe na tequili

(fot. depositphotos)





Tagi deser ,rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.