Grillowane gruszki z serem pleśniowym i miodówką
Słodkie połówki przypieczonych gruszek z gorgonzolą i miodem.
-
2
gruszki
-
1
łyżeczka oleju z pestek winogron
-
15
g orzechów włoskich
-
60
g gorgonzoli
-
1
łyżka płynnego miodu
-
0.5
łyżki miodówki
PRZYGOTOWANIE:
- Gruszki przekroić na pół i delikatnie wydrążyć gniazda nasienne. Owoce posmarować olejem z pestek winogron i ułożyć na średnio rozgrzanym grillu przecięciem do dołu. Rumienić ok. 10 minut.
- Gruszki przełożyć na talerze. Wydrążone miejsca po gniazdach nasiennych wypełnić gorgonzolą i orzechami.
- Miód połączyć z miodówką i polać nim grillowane gruszki. Podawać na ciepło.
Sprawdź też! Pieczone gruszki z ricottą
Tefal OptiGrill Elite XL
To urządzenie przeniesie Cię na zupełnie nowy poziom grillowania. OptiGrill Elite XL wyposażono w najnowocześniejsze rozwiązania. Ten elektryczny grill posiada aż 16 programów automatycznych. Intuicyjny asystent poprowadzi Cię krok po kroku, pomagając uzyskać stopień wysmażenia zgodny z Twoimi preferencjami. Z kolei system Automatic Sensor Cooking samodzielnie mierzy liczbę składników i ich grubość, dostosowując czas i temperaturę grillowania.
Dowiedz się więcej o urządzeniu: Nowy wymiar grillowania z Tefal OptiGrill Elite XL. Test. Recenzja
(fot. depositphotos)