Gamay
Gamay to lekkie, czerwone wino o świeżej kwasowości i miękkich taninach. Ma bogaty smak, ale lekkie ciało, dlatego tak dobrze pasuje do tej przekąski. Nie dominuje smaku mascarpone, ale jednocześnie ładnie podkreśla słodycz fig.
Chrupiąca przekąska z afrodyzjakami – zmysłowym miodem, słodką figą oraz chrupiącymi orzechami.
kromki chleba
figi
łyżeczki oliwy z oliwek
łyżeczki płynnego miodu
łyżki sera mascarpone
łyżeczki soku z pomarańczy
garść orzechów włoskich
Sprawdź też! W świecie afrodyzjaków. Figa – owoc z drzewa pożądania
(fot. depositphotos)
Gamay to lekkie, czerwone wino o świeżej kwasowości i miękkich taninach. Ma bogaty smak, ale lekkie ciało, dlatego tak dobrze pasuje do tej przekąski. Nie dominuje smaku mascarpone, ale jednocześnie ładnie podkreśla słodycz fig.