• Truskawki zanurzone w czekoladzie z prądem
2023-03-23

Truskawki w czekoladzie

  • 2 porcje
  • 20 minut
  • whisky

Zmysłowa truskawka i romantyczna czekolada. Czy istnieje lepsze zakończenie wieczoru we dwoje?

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 500

    g truskawek

  • 100

    g gorzkiej czekolady

  • 1

    łyżka oleju roślinnego

  • 1

    łyżka whisky lub brandy

PRZYGOTOWANIE:

  1. Truskawki opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym.
  2. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i wrzucić do rondelka. Dodać olej i całość rozpuścić na małym ogniu, mieszając.
  3. Do roztopionej czekolady wlać alkohol i wymieszać. Lekko ostudzić.
  4. Owoce zanurzać w płynnej czekoladzie, trzymając za szypułkę, po czym układać na desce lub talerzu wyścielonym papierem do pieczenia. Odstawić do ostygnięcia.

Sprawdź też! Najlepsze pary afrodyzjaków. 5 duetów, które pokochasz!








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.