2023-03-23
Truskawki w czekoladzie
Zmysłowa truskawka i romantyczna czekolada. Czy istnieje lepsze zakończenie wieczoru we dwoje?
SKŁADNIKI
-
500
g truskawek
-
100
g gorzkiej czekolady
-
1
łyżka oleju roślinnego
-
1
łyżka whisky lub brandy
PRZYGOTOWANIE:
- Truskawki opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym.
- Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i wrzucić do rondelka. Dodać olej i całość rozpuścić na małym ogniu, mieszając.
- Do roztopionej czekolady wlać alkohol i wymieszać. Lekko ostudzić.
- Owoce zanurzać w płynnej czekoladzie, trzymając za szypułkę, po czym układać na desce lub talerzu wyścielonym papierem do pieczenia. Odstawić do ostygnięcia.
Sprawdź też! Najlepsze pary afrodyzjaków. 5 duetów, które pokochasz!
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy