bourbon





To amerykańska whisky, która destylowana jest z zacieru zawierającego co najmniej 51% kukurydzy. Bourbon znany jest w świecie ze słodkiego i gładkiego smaku z nutami wanilii, karmelu i dębu.

Liczba przepisów : 27
Sortuj:
 
  • 1 porcja
  • 10 minut

Whiskey Smash

Bourbon w bardzo orzeźwiającym wydaniu – z dodatkiem soku z cytryny oraz świeżą miętą.
 
  • 1 porcja
  • 5 minut

New York Sour – drink na whisky

Słodycz bourbona, orzeźwienie cytrusów i charakter czerwonego wina - wszystko to połączone razem, by stworzyć jeden z najlepszych drinków na świecie na cześć Nowego Jorku. 
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Grillowane kotlety na Kentucky Whiskey

Bourbon i mięso. To jedno z tych połączeń, których nie może zabraknąć w sezonie grillowym.
 
  • 1 porcja
  • 5 minut

Apple & Bourbon

Bourbon i sok jabłkowy stworzyli tak smaczny duet, że nie sposób mu się oprzeć. A tajnym składnikiem jest... syrop klonowy.
 
  • 1 porcja
  • 5 minut

Bourbon z malinową nutą

Słodycz bourbona i soczystej maliny... To musiało do siebie pasować. Amerykańską whiskey w takiej wersji kochają szczególnie kobiety.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 30 minut
  • na bourbonie

Kąski kurczaka w amerykańskiej whiskey

Kurczak w bardzo amerykańskim stylu! Soczysty, aromatyczny i owinięty w plasterek boczku.
 
  • 6 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 2 godziny
  • na bourbonie

Kurczak pieczony w bourbonie

Świetny przepis na duże okazje. Organizujesz obiad dla przyjaciół lub rodziny? Ten kurczak będzie hitem!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.