Szampan rosé brut
Różowe bąbelki z rana? Dlaczego nie!? Są takie okazje, kiedy nie wypada inaczej rozpocząć dnia. Wybierzmy dobrego wytrawnego szampana, a odwdzięczy się nam drobnymi, gęsto rozmieszczonymi bąbelkami oraz aromatem czerwonych owoców.
To danie z kuchni Bliskiego Wschodu – po polsku oznacza wielki bałagan. Najlepiej smakuje prosto z patelni i z kieliszkiem szampana. Gotowi, by trochę „pobałaganić” z rana?
g świeżych pomidorów
jajka
łyżka masła klarowanego
łyżka oliwy z oliwek
szalotki
ząbki czosnku
łyżeczki słodkiej papryki w proszku
szczypta pieprzu cayenne
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta kuminu
sól, pieprz
pęczek natki świeżej kolendry lub pietruszki
Sprawdź też! Został Ci otwarty szampan po imprezie? Oto 6 sposobów, jak go wykorzystać
(fot. depositphotos)
Różowe bąbelki z rana? Dlaczego nie!? Są takie okazje, kiedy nie wypada inaczej rozpocząć dnia. Wybierzmy dobrego wytrawnego szampana, a odwdzięczy się nam drobnymi, gęsto rozmieszczonymi bąbelkami oraz aromatem czerwonych owoców.