2022-08-26
Ser halloumi w panierce
Świetna przekąska do szklanki jasnego piwa lub kieliszka białego wytrawnego wina. Polecamy też jako jedną z obowiązkowych pozycji w zestawie kibica.
SKŁADNIKI
-
800
g sera halloumi
-
2
jajka
-
1
szklanka bułki tartej
-
150
g mąki pszennej
-
olej do smażenia
-
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Ser osączyć na ręczniku papierowym i pokroić w grube paski. Jajko wbić do miseczki i rozkłócić ze szczyptą soli oraz pieprzu.
- Paski sera kolejno równomiernie obtoczyć w mące, jajku, a następnie w bułce tartej.
- Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić paski sera i smażyć po 2-3 minuty z obu stron. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Sprawdź też! 10 idealnych przekąsek do piwa
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy