• Żeberka w sosie barbecue z dodatkiem bourbona
2023-01-20

Pieczone żeberka w sosie barbecue z bourbonem

  • 8 porcji
  • 15 minut
  • 1 godzina
  • na bourbonie

Ten przysmak praktycznie robi się sam! Prosty przepis na pyszne żeberka, którego czas przygotowania nie przekracza 15 minut. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 8
  • 2

    kg żeberek wieprzowych

  • 2

    szklanki sosu barbecue

  • 4

    łyżki musztardy

  • 5

    łyżek bourbona

PRZYGOTOWANIE:

  1. Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Sos barbecue wymieszać z bourbonem.
  2. Żeberka podzielić na 8 części i ułożyć na folii aluminiowej. Następnie posmarować je równomiernie musztardą i połową przygotowanego sosu.
  3. Żeberka zawinąć w folię i wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok. 1 godziny.
  4. Mięso wyjąć z folii aluminiowej i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Wylać pozostały sos z bourbonem i żeberka smażyć po 3 minuty z każdej strony.

Sprawdź też! Żeberka w glazurze whisky

(fot. depositphotos)





Tagi bourbon




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.