2024-05-29

Mrożone smoothie na białym winie

  • 4 porcje
  • 10 minut

Świetna mieszanka w sam raz na brunch lub żeby po prostu delektować się słońcem i ciepłym latem!

SKŁADNIKI
  • 2.5

    szklanki białego wina

  • 60

    ml soku pomarańczowego

  • 500

    g mrożonych brzoskwiń

  • 2

    łyżki cukru (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

  1. Brzoskwinie wyrzucić do blendera. Dodać sok, białe wino oraz cukier.
  2. Składniki dokładnie zmiksować na gładką masę. Przelać do szklanek i udekorować listkami mięty. Podawać od razu po przygotowaniu.

Sprawdź też! Najlepsze poncze na lato! 6 orzeźwiających przepisów

(fot. depositphotos)





TO PASUJE

Sauvignon blanc

Charakteryzuje się niebywałym aromatem bogatym w zioła i jabłka. Do tego dochodzi smak z wyraźnymi akcentami cytrusów i owoców egzotycznych z lekko pikantnym finiszem (wyczuwalny czarny pieprz). Ta rześkość i kwasowość świetnie pasuje do naszego smoothie.

Dowiedz się więcej! Sauvignon blanc – przewodnik po winie, które pokochał cały świat!

Tagi drinki, wino




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.