Chablis
Jego mineralność i świeża kwasowość doskonale komponują się ze smakiem serka śmietankowego. Jednocześnie subtelne nuty cytrusów i zielonego jabłka w winie równoważą umami pieczarek, nadając całości lekkości i elegancji.
Czasami proste przepisy są najsmaczniejsze. Tę przekąskę bardzo lubimy podawać w towarzystwie kieliszka chablis – robi się wtedy elegancko.
opakowanie gotowego ciasta francuskiego
g serka śmietankowego
łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
g dużych pieczarek
żółtko
łyżeczka wody
sól, pieprz
Sprawdź też: Przekąski do wina. 8 przepisów na wieczór z przyjaciółmi
(fot. depositphotos)
Jego mineralność i świeża kwasowość doskonale komponują się ze smakiem serka śmietankowego. Jednocześnie subtelne nuty cytrusów i zielonego jabłka w winie równoważą umami pieczarek, nadając całości lekkości i elegancji.