2023-01-03
Kremowe lody na ajerkoniaku
Świetnie smakują nawet zimą! Szalony karnawał czy wakacyjne upały – każdy sezon jest idealny na ajerkoniakowe lody!
SKŁADNIKI
-
500
g schłodzonej śmietany 36%
-
250
g mleka słodzonego zagęszczonego
-
0.5
szklanki ajerkoniaku
PRZYGOTOWANIE:
- Śmietanę ubić na sztywno. Ucierając, stopniowo dodawać mleko zagęszczone.
- Gdy bita śmietana i mleko się dobrze połączą, porcjami dolewać ajerkoniak, stale miksując.
- Gotową masę przelać do plastikowego pojemnika z pokrywką. Lody wstawić na kilka godzin do zamrażarki. Można podawać oprószone mielonym cynamonem.
Sprawdź też! Deser bezowy z ajerkoniakiem
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy