2023-07-04
Krem mango na wódce owocowej
Ten deser zawsze wprawia w dobry nastrój i wyciąga słońce zza chmur!
SKŁADNIKI
-
2
dojrzałe mango
-
300
g jogurtu naturalnego
-
100
g serka mascarpone
-
50
ml wódki o smaku mango lub marakui
-
1
łyżka cukru pudru
-
owoce sezonowe do dekoracji
-
roztopiona czekolada do dekoracji
-
kilka prażonych orzechów laskowych
PRZYGOTOWANIE:
- Mango obrać, przeciąć na pół i usunąć pestki. Miąższ zmiksować na gładki mus.
- Do musu z mango dołożyć jogurt naturalny, serek mascarpone i cukier puder. Całość ponownie zmiksować. Na końcu wlać wódkę i delikatnie wymieszać łyżką.
- Masę mango przelać do 2 szklanek i udekorować roztopioną czekoladą, owocami oraz prażonymi orzechami.
Sprawdź też! Afrodyzjakalna moc mango
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy