• Sałatka z melonem na tequili
2024-08-29

Imprezowa sałatka z melonem i tequilą

  • 6 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z tequilą

Melon odurzony tequilą to wspaniały sposób, by dodać nieco smaku domówkom!

SKŁADNIKI
  • 6

    szklanek pokrojonego miąższu melona kantalupa

  • 6

    szklanek pokrojonego miąższu melona spadziowego

  • 6

    szklanek pokrojonego miąższu arbuza

  • 1

    limonka

  • 200

    ml tequili

  • 80

    ml likieru triple sec

  • szczypta soli

  • płatki parmezanu do podania (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kawałki melona oraz arbuza przełożyć do dużej miski.
  2. Z limonki wycisnąć sok, po czym połączyć go z tequilą, likierem oraz pieprzem. Owoce zalać przygotowaną mieszanką, dokładnie wymieszać i przykryć. Sałatkę wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
  3. Sałatkę można podawać posypaną płatkami parmezanu.

Sprawdź też! 5 przepisów na lekkie sałatki, które Cię zaskoczą!

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.