• Sangria z truskawkami
2023-06-13

Truskawkowa Sangria

  • 8 porcji
  • 15 minut

Sangria bezsprzecznie kojarzy się z wakacjami, ale w tej wersji to prawdziwa celebracja lata!

SKŁADNIKI
  • 700

    ml wytrawnego czerwonego wina

  • 100

    ml brandy (można zastąpić sokiem jabłkowym)

  • 100
  • 300

    g truskawek

  • 1

    pomarańcza

  • 0.5

    cytryny

  • 0.5

    grejpfruta

  • 200

    ml gazowanej wody mineralnej

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Truskawki umyć, a po usunięciu szypułek pokroić w ćwiartki lub połówki. Owoce przełożyć do dużego dzbanka, po czym zalać winem.
  2. Cytrynę, pomarańczę oraz grejpfruta pokroić w plasterki lub półplasterki i wrzucić do wina z truskawkami. Dodać syrop cukrowy oraz brandy i wymieszać.
  3. Do ponczu wsypać kostki lodu i całość dopełnić wodą gazowaną.

Sprawdź też! Śniadaniowa Sangria na dzień dobry





Tagi drinki, poncz, wino




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.