2023-01-20
Pieczone żeberka w sosie barbecue z bourbonem
Ten przysmak praktycznie robi się sam! Prosty przepis na pyszne żeberka, którego czas przygotowania nie przekracza 15 minut. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik.
SKŁADNIKI
-
2
kg żeberek wieprzowych
-
2
szklanki sosu barbecue
-
4
łyżki musztardy
-
5
łyżek bourbona
PRZYGOTOWANIE:
- Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Sos barbecue wymieszać z bourbonem.
- Żeberka podzielić na 8 części i ułożyć na folii aluminiowej. Następnie posmarować je równomiernie musztardą i połową przygotowanego sosu.
- Żeberka zawinąć w folię i wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok. 1 godziny.
- Mięso wyjąć z folii aluminiowej i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Wylać pozostały sos z bourbonem i żeberka smażyć po 3 minuty z każdej strony.
Sprawdź też! Żeberka w glazurze whisky
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy