• chrupiące chipsy z boczku
2022-11-08

Chipsy z boczku marynowane w whisky

  • 6 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na whisky

Zrumieniony boczek z nutą whisky. Idealna przekąska do chrupania do piwa i nie tylko.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 6
  • 300

    g boczku w plastrach

  • 1

    łyżka płynnego miodu

  • 0.5

    szklanki whisky

PRZYGOTOWANIE:

  1. Plastry boczku oddzielić od siebie i przełożyć do miski. Whisky dokładnie połączyć z miodem.
  2. Przygotowaną marynatą zalać boczek. Odstawić na 1 godzinę, by nabrał aromatu.
  3. Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wykładać porcjami paski boczku i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym i przełożyć na talerz.

Sprawdź też! 12 dobrych i niedrogich whisky, które warto mieć w swoim barku








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.