2022-11-08
Chipsy z boczku marynowane w whisky
Zrumieniony boczek z nutą whisky. Idealna przekąska do chrupania do piwa i nie tylko.
SKŁADNIKI
-
300
g boczku w plastrach
-
1
łyżka płynnego miodu
-
0.5
szklanki whisky
PRZYGOTOWANIE:
- Plastry boczku oddzielić od siebie i przełożyć do miski. Whisky dokładnie połączyć z miodem.
- Przygotowaną marynatą zalać boczek. Odstawić na 1 godzinę, by nabrał aromatu.
- Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wykładać porcjami paski boczku i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym i przełożyć na talerz.
Sprawdź też! 12 dobrych i niedrogich whisky, które warto mieć w swoim barku
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy