Pinot noir
Pinot noir charakteryzuje się przyjemną kwasowością, która świetnie balansuje słodycz keczupu i brązowego cukru w sosie. W rezultacie sos staje się bardziej złożony, z wyważonymi nutami słodkimi, kwaśnymi i pikantnymi.
Niby sos BBQ, ale w zupełnie nowym wydaniu – tu króluje czerwone wytrawne wino, które dodaje elegancji i sprawia, że kurczak smakuje spektakularnie!
udek kurczaka
łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
szalotki
ząbki czosnku
szklanka keczupu
szklanka czerwonego wina wytrawnego
łyżki jasnego brązowego cukru
łyżka ostrego sosu chili
łyżka musztardy dijon
sól, pieprz
Sprawdź też! Dlaczego warto marynować mięso w alkoholu?
(fot. depositphotos)
Pinot noir charakteryzuje się przyjemną kwasowością, która świetnie balansuje słodycz keczupu i brązowego cukru w sosie. W rezultacie sos staje się bardziej złożony, z wyważonymi nutami słodkimi, kwaśnymi i pikantnymi.