2024-08-29
Imprezowa sałatka z melonem i tequilą
Melon odurzony tequilą to wspaniały sposób, by dodać nieco smaku domówkom!
SKŁADNIKI
-
6
szklanek pokrojonego miąższu melona kantalupa
-
6
szklanek pokrojonego miąższu melona spadziowego
-
6
szklanek pokrojonego miąższu arbuza
-
1
limonka
-
200
ml tequili
-
80
ml likieru triple sec
-
szczypta soli
-
płatki parmezanu do podania (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
- Kawałki melona oraz arbuza przełożyć do dużej miski.
- Z limonki wycisnąć sok, po czym połączyć go z tequilą, likierem oraz pieprzem. Owoce zalać przygotowaną mieszanką, dokładnie wymieszać i przykryć. Sałatkę wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
- Sałatkę można podawać posypaną płatkami parmezanu.
Sprawdź też! 5 przepisów na lekkie sałatki, które Cię zaskoczą!
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy