• Granola z winnym musem
2022-06-14

Jogurt w granolą i musem owocowym

  • 2 porcje
  • 10 minut
  • na winie

Chrupiąca granola przekładana jogurtem greckim oraz musem owocowym na czerwonym winie.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 1

    szklanka granoli

  • 100

    g malin + do dekoracji

  • 100

    g borówki amerykańskiej + do dekoracji

  • 200

    g jogurtu greckiego

  • 50

    ml półwytrawnego czerwonego wina (można zastąpić wodą)

  • 2

    łyżki miodu lub cukru trzcinowego

PRZYGOTOWANIE:

  1. Owoce przebrać, opłukać i przełożyć do garnka. Zalać wodą lub winem, po czym dodać miód lub cukier trzcinowy. Podgrzewać na średnim ogniu, mieszając, aż całość zgęstnieje. Owoce zmiksować na mus.
  2. Do dwóch wyższych szklanek wykładać kolejno połowę granoli oraz musu owocowego. Następnie wylać cały jogurt grecki. Na wierzchu rozprowadzić pozostałą granolę i mus. Udekorować świeżymi owocami.

Sprawdź nasz przepis na granolę na cydrze! Będzie idealna!

KOMENTARZE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.