2023-05-28
Tropikalny poncz
Pyszna egzotyczna mieszanka na bazie aromatycznego rumu. Idealna do spotkań w większym gronie.
SKŁADNIKI
-
750
ml prosecco
-
350
ml rumu
-
2
pomarańcze
-
1
dojrzałe mango
-
2
limonki
-
200
ml soku z limonki
-
300
ml soku pomarańczowego
-
100
-
kostki lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Mango obrać i pociąć w kostkę. Pomarańcze oraz limonki starannie umyć i pokroić w plasterki lub na mniejsze kawałki.
- Do dużego dzbanka lub naczynia na poncz wrzucić wszystkie owoce. Następnie wlać rum, sok pomarańczowy oraz sok z limonki. Dodać syrop cukrowy (ilość zależy od tego, jak bardzo słodki poncz chcemy otrzymać). Całość wymieszać.
- Koktajl uzupełnić prosecco oraz kostkami lodu. Nalewać do wysokich szklanek, np. typu hurricane.
Sprawdź też! Zombie – tropikalny drink na rumie
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy