• sorbet z suszonych kwiatów hibiskusa na tequili
2024-07-04

Sorbet o smaku hibiskusa na tequili

  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z tequilą

Co za połączenie! To może być hit tego lata. Sprawdź, jak niewiele trzeba, by otrzymać spektakularny efekt!

SKŁADNIKI
  • 0.5

    szklanki cukru

  • 50

    g suszonych kwiatów hibiskusa

  • 2

    limonki

  • 2

    łyżki tequili

  • 2

    szklanki wody

  • sezonowe owoce do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. W rondelku zagotować 2 szklanki wody z cukrem, mieszając, by dobrze się on rozpuścił.
  2. Syrop zdjąć z ognia, po czym wrzucić kwiaty hibiskusa. Odstawić na 1 godzinę, by dobrze się zaparzyły. Po tym czasie syrop odcedzić.
  3. Limonki sparzyć i dobrze umyć, a następnie zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Składniki dołożyć do syropu z hibiskusa. Na końcu wlać tequilę i całość wymieszać.
  4. Mieszankę przelać do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Co jakiś zamarzającą masę przemieszać łyżką. Podawać z owocami sezonowymi.

Sprawdź też! Owocowy zawrót głowy! 5 przepisów na domowe sorbety

(fot. depositphotos)





Tagi deser, tequila




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.