• słodki pudding ryżowy z owocami i whisky
2023-09-12

Śniadaniowy pudding ryżowy na whisky

  • 2 porcje
  • 45 minut
  • z whisky

Pyszny pudding ryżowy aromatyzowany whisky – słodki pomysł na dzień dobry!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 200

    g ryżu

  • 20

    g cukru pudru

  • 1.2

    l pełnotłustego mleka

  • 2

    łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego

  • 1.5

    łyżki whisky (lub więcej do smaku)

  • ulubione owoce do podania

  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do rondla wlać mleko i wsypać ryż, cukier oraz szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż ryż będzie miękki i wchłonie większość płynu.
  2. Ryż połączyć z whisky i przełożyć do miseczek. Wierzch polać miodem lub syropem klonowym, po czym ułożyć ulubione owoce. Podawać na ciepło.

Sprawdź też! 7 łatwych i pysznych przepisów z whisky

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.