2023-09-12
Śniadaniowy pudding ryżowy na whisky
Pyszny pudding ryżowy aromatyzowany whisky – słodki pomysł na dzień dobry!
SKŁADNIKI
- 200
g ryżu
- 20
g cukru pudru
- 1.2
l pełnotłustego mleka
- 2
łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
- 1.5
łyżki whisky (lub więcej do smaku)
ulubione owoce do podania
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
- Do rondla wlać mleko i wsypać ryż, cukier oraz szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż ryż będzie miękki i wchłonie większość płynu.
- Ryż połączyć z whisky i przełożyć do miseczek. Wierzch polać miodem lub syropem klonowym, po czym ułożyć ulubione owoce. Podawać na ciepło.
Sprawdź też! 7 łatwych i pysznych przepisów z whisky
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy