• Sałatka owocowa z musującym winem prosecco
2024-06-24

Sałatka owocowa na prosecco

  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie

Letnie owoce z miodem, prosecco i miętą! Takiej kombinacji smaków na pewno jeszcze nie poznałeś.

SKŁADNIKI
  • 150

    g truskawek

  • 80

    g czereśni

  • 100

    g melona miodowego

  • 1

    brzoskwinia

  • 1

    garść mięty

  • 1

    łyżka płynnego miodu

  • 250

    ml prosecco

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie owoce umyć oraz osuszyć. Melon obrać i razem z brzoskwinią pokroić w kostkę. Z truskawek usunąć szypułki i pociąć w ćwiartki. Czereśnie przeciąć na pół i usunąć pestki.
  2. Owoce przełożyć do miski, po czym polać płynnym miodem.
  3. Miętę drobno posiekać i wrzucić do owoców. Całość zalać prosecco i wymieszać. Naczynie z sałatką zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.
  4. Owoce wyjąć z zalewy i rozłożyć do małych miseczek lub pucharków. Można delikatnie polać powstałym ponczem.

Sprawdź też! Prosecco – idealne wino na ciepłe dni. Co warto o nim wiedzieć?








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.