2024-06-24
Sałatka owocowa na prosecco
Letnie owoce z miodem, prosecco i miętą! Takiej kombinacji smaków na pewno jeszcze nie poznałeś.
SKŁADNIKI
- 150
g truskawek
- 80
g czereśni
- 100
g melona miodowego
- 1
brzoskwinia
- 1
garść mięty
- 1
łyżka płynnego miodu
- 250
ml prosecco
PRZYGOTOWANIE:
- Wszystkie owoce umyć oraz osuszyć. Melon obrać i razem z brzoskwinią pokroić w kostkę. Z truskawek usunąć szypułki i pociąć w ćwiartki. Czereśnie przeciąć na pół i usunąć pestki.
- Owoce przełożyć do miski, po czym polać płynnym miodem.
- Miętę drobno posiekać i wrzucić do owoców. Całość zalać prosecco i wymieszać. Naczynie z sałatką zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.
- Owoce wyjąć z zalewy i rozłożyć do małych miseczek lub pucharków. Można delikatnie polać powstałym ponczem.
Sprawdź też! Prosecco – idealne wino na ciepłe dni. Co warto o nim wiedzieć?
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy