• Koktajl hugo na prosecco
2022-07-13

Koktajl Hugo

  • 1 porcja
  • 5 minut

Orzeźwiające połączenie prosecco, syropu z czarnego bzu oraz wody gazowanej.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 1
  • 3

    łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu

  • 1

    limonka

  • 150

    ml prosecco

  • gazowana woda mineralna do dopełnienia

  • kilka liści mięty

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Limonkę pokroić w ćwiartki – wycisnąć z nich trochę soku prosto do kieliszka, po czym wrzucić je do środka. Dołożyć lód i wlać syrop z kwiatów czarnego bzu oraz prosecco.
  2. Drink dopełnić wodą gazowaną. Na końcu wrzucić kilka listków mięty.

Sprawdź też! Prosecco – idealne wino na ciepłe dni. Co warto o nim wiedzieć?








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.