• Poncz na bazie rumu
2025-05-02

Poncz na rumie

  • 6 porcji
  • 5 minut

Tak niewiele trzeba, by przenieść się myślami na egzotyczną wyspę – nawet jeśli grillujemy na ogródku działkowym!

SKŁADNIKI
  • 2

    szklanki białego rumu

  • 3

    szklanki soku ananasowego

  • 60

    ml soku z limonki

  • 1

    szklanka soku mango

  • 1

    szklanka toniku lub gazowanego napoju cytrynowego

  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do dzbanka wsypać kostki lodu, po czym wlać rum oraz sok ananasowy, mango oraz z limonki. Wymieszać.
  2. Poncz dopełnić tonikiem lub napojem gazowanym. Przelać do szklanek z lodem.
  3. Koktajl można udekorować plastrami grillowanego ananasa i talarkiem limonki.

Czytaj także! Najlepsze drinki na rumie! 8 oryginalnych przepisów

(fot. depositphotos)





Tagi drinki, rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.