2025-05-02
Poncz na rumie
Tak niewiele trzeba, by przenieść się myślami na egzotyczną wyspę – nawet jeśli grillujemy na ogródku działkowym!
SKŁADNIKI
- 2
szklanki białego rumu
- 3
szklanki soku ananasowego
- 60
ml soku z limonki
- 1
szklanka soku mango
- 1
szklanka toniku lub gazowanego napoju cytrynowego
kostki lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Do dzbanka wsypać kostki lodu, po czym wlać rum oraz sok ananasowy, mango oraz z limonki. Wymieszać.
- Poncz dopełnić tonikiem lub napojem gazowanym. Przelać do szklanek z lodem.
- Koktajl można udekorować plastrami grillowanego ananasa i talarkiem limonki.
Czytaj także! Najlepsze drinki na rumie! 8 oryginalnych przepisów
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy