2023-05-10
Owocowy duet na whisky
Malinowo-truskawkowy koktajl na bazie whisky – idealny kompan na ciepłe dni.
SKŁADNIKI
-
60
g malin
-
40
g truskawek
-
50
ml whisky
-
20
ml soku z cytryny
-
1
łyżeczka syropu cukrowego lub malinowego
-
1
plasterek cytryny
-
liście mięty do dekoracji
-
kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
- Owoce przebrać i opłukać. Z truskawek usunąć szypułki, po czym pokroić na kawałki. Owoce przełożyć do misy blendera i zmiksować z whisky, sokiem z cytryny oraz syropem.
- Koktajl przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu oraz plasterek cytryny. Całość udekorować miętą.
Sprawdź też! Drinki na truskawkach. 8 najlepszych przepisów
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy