• Lemoniada na ginie
2022-08-02

Miętowa lemoniada z ginem

  • 4 porcje
  • 5 minut + oczekiwanie

Zwykła lemoniada wieje nudą? Trzeba zatem ją jakoś rozkręcić! Co powiecie na dodatek ginu?

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 4
  • 5

    gałązek świeżej mięty

  • 2

    cytryny

  • 4

    łyżki cukru trzcinowego

  • 1

    l wrzątku

  • 100

    ml ginu

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Miętę dokładnie opłukać, po czym oderwać listki i wrzucić do dzbanka. Zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Następnie wsypać cukier i wymieszać, by się rozpuścił. Odstawić do ostygnięcia.
  2. Cytryny starannie umyć, po czym z jednej wycisnąć sok i wlać do naparu miętowego. Drugą cytrynę pokroić w plasterki i wrzucić do dzbanka.
  3. Do lemoniady wlać gin i wrzucić kostki lodu. Wymieszać.





Tagi gin




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.